ФК „Дунав“ подготви безплатни абонаментни карти за ветераните

Абонаментните карти, обещани преди време от ръководството на ФК „Дунав“ за ветераните, вече са готови, научи „Утро“. Пропуските ще дадат възможност на заслужили за каузата на русенския футбол бивши играчи и треньори да наблюдават безплатно мачовете на представителния отбор. Доколкото стана ясно, списъкът съдържа на този етап двайсетина имена, но в движение към него сигурно ще бъдат добавени имената и на други ветерани. Картите ще се разпределят тези дни в клубния офис на бул. „Фердинанд“, както и в намиращия се в близост магазин „Спорттлик“.
Администраторът на ФК „Дунав“ Огнян Цветанов уреди вчера в БФС състезателните права на таджикския футболист Нуриддин Давронов. Картотеката стана факт, след като Давронов получи жълтата си карта. 
Според старши треньора на отбора Васелин Великов таджикът обаче все още не е готов за място в основната групата, камо ли пък за титуляр. 
„Трябва да навакса изоставането си в подготовката. Освен това, доколкото стана ясно, не е играл през последната година. Иначе прави добро впечатление“, каза Великов пред „Утро“.
Най-вероятно Давронов ще е последното попълнение в тима на „Дунав“. Трансферният прозорец за България ще затвори на 31 август, но клубът едва ли ще прибегне към договори с други футболисти.  
Преди Давронов контракт с „Дунав“ парафира сънародникът му Искандар Джалилов. Джалилов заслужи титулярната фланелка от стартовия мач в първенството на Първа лига и дотук се представя изключително стабилно. Няма да е изненада, ако през зимата стане обект на интерес от водещи български отбори.