Сръбски турбофолк-десант предизвика възмущение в Македония

Концертите на сръбските фолк-звезди Цеца Величкович, Мирослав Илич, Аца Лукас и Северина в условията на тежки наводнения предизвикаха вълна от възмущение в Република Македония.

Местните медии започнаха да призовават кметовете и политическите партии вместо да дават пари за концертите на чалга-певци да направят дарения за пострадалите от наводненията. При природното бедствие в околностите на Скопие и Тетово, загинаха 22-ма души. Над 5000 семейства се нуждаят от спешна помощ, защото техните къщи са почти разрушени и опасни.

Днес един от най-известните продуценти Бобан Милошевски, собственик на продуцентската къща "Авалон", призова "кметовете да спрат да харчат пари за Цеца и други подобни".

"Кметовете в Македония харчат за Цеца и други подобни поне по ....500 000 евро в един сезон.Призовавам ги да инвестират тези средства в "Авалон". Ние ще организираме концерт примерно на Rеd hot chili pepers" на стадиона в Скопие, а партиите да докарат хора от различни градове както това го правят за митингите си в столицата да видят с очите си истински СВЕТОВЕН КОНЦЕРТ от 21-ви век. Ако искат да се снимат с Цеца и Северина в Белград аз лично ще им организирам това. Това е едно тъжно предложение, но....си заслужава", написа в собствения си профил Милошовски.