Скъпа кафе машина се превръща в кошмар за лекарско семейство

Купена за празничен подарък скъпа кафе машина донесла на собствениците си вместо радост само нерви и разочарования.
Преди Коледа 2015 година купихме кафе машина „Сименс“ с много операции за 600 лева от магазин „Зора“, но за седем месеца четири пъти я носим на ремонт и в момента тя пак не работи, разказа пред „Утро“ гинекологът в ДКЦ 1 д-р Пенка Терзиева. Тя и съпругът й д-р Никола Николов така и не могат да се насладят на ободряващата напитка, защото машината пуска в чашата половината кафе, а останалото количество изхвърля встрани.
Машината се повредила четири дни след покупката. Като я занесли в магазина, управителят уведомил лекарите да я отнесат на ремонт в оторизиран сервиз зад Халите. След няколко дни оттам я върнали на семейството, но се оказало, че проблемът не е решен.
Това се повтори още три пъти, като на 20 февруари бяхме вписани в списъка за рекламации на „Зора“ под номер 290, посочи д-р Терзиева. По думите й всеки уважаващ себе си голям магазин трябва да вземе неработещата стока, да я отнесе за ремонт и после да я върне на клиента изправна. Ако тя не подлежи на ремонт, трябва да бъде заменена с нова или да се върнат парите. В случая обаче нищо такова не се случва, а от магазина само ни разкарват, което ни дойде до гуша, каза гинекологът. 
На 10 юни семейството подало жалби до Комисията за защита на потребителите в Русе и до кмета Пламен Стоилов. След като направили проверка, служителите в комисията изпратили отговор, който се базирал на констатацията на сервиза, че машината работи, но не се експлоатира правилно.
За толкова неграмотни ли ни имат тези хора, гневна е д-р Терзиева, която е много разочарована и обидена от отношението към нея и съпруга й.
Контролните органи от Комисията за защита на потребителите са се произнесли по казуса с кафе машината на д-р Терзиева, от което се разбира, че тя работи. Това е видно и от протоколите от сервиза и от централата на магазин „Зора“, които също са предоставени на клиентката ни, така че повече няма какво да коментирам, каза вчера за „Утро“ управителят на русенския клон на търговската верига Ивайло Стефанов.