Канят деца да станат съавтори на Екзюпери, Перо и Андерсен

Ново предизвикателство отправят към малките читатели организаторите на кампанията „Забавното лятно четене“, която се провежда за шести път. Те канят децата да съчинят свой завършек на любимите на поколения малки и големи читатели истории, превърнали се в златна класика. Невръстните разказвачи могат да измислят нов финал на „Пипи Дългото Чорапче“ на Астрид Линдгрен, на „Малкият принц“ на Антоан дьо Сент Екзюпери, на „Котаракът в чизми“ на Шарл Перо и на „Малката кибритопродавачка“ на Ханс Кристиян Андерсен. Така децата получават своя звезден шанс да станат съавтори на едни от най-известните и обичани писатели. 
В конкурса за творческо писане могат да участват автори на възраст от 8 до 14 години, като съчинят есе, приказка или просто финален абзац на избраното произведение. Всичко това трябва да се направи до края на август, като текстовете ще се изпращат на адрес info@az-deteto.com до 31 август. След това жури ще прочете всички текстове и заедно с отчитането на резултатите от „Забавното лятно четене 2016“ ще обяви имената на победителите в конкурса. 
Русе участва за пореден път в надпреварата за Най-четящ град, Най-четящо училище и Най-четящо дете. Титлата за град, който чете най-много, Русе е печелил вече три пъти, сега амбицията е да получим наградата още веднъж, казаха от регионална библиотека „Любен Каравелов“, която е партньор в кампанията.