„Локо-Русе“ бие с 3:1 дунавския тим с Ю19

Футболистите на „Локомотив-Русе“ победиха с 3:1 отбора на „Дунав“ със състезатели до 19 години. Юношите на треньора Камен Симеонов изненадаха съперника с ранен гол на централния нападател Сонер Хюсеин, но „железничарите“ изравниха до почивката с попадение на Живко Парашкевов. Меджнун Ахмедов и Валентин Валентинов се разписаха след почивката за крайното 3:1. 
„Започнахме много добре, но в хода на мача почнахме да грешим и тогава се видяха доста слабости в играта ни. Доволен съм от проверката, защото играхме срещу отбор с опитни хора“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав 19“ Камен Симеонов.
На 20 юли отборът му ще излезе за проверка срещу юношите на „Лудогорец“ до 17 години. За 23 юли ще се търси друг съперник, а на 27 юли ще се играе нова контрола с „Локо-Русе“. Дунавци ще са и сред участниците на свищовския турнир „Юлиян Манзаров“ /1-4 август/. 
„Подценихме съперника, а и сме отбор на само 3 тренировки. Пролича си, че трябва да работим за кондиция. Като цяло съм доволен. Пуснахме две момчета от тимове в Областната група, които се представиха нелошо. Един от тях - Меджнун, вкара и гол. За съжаление трима от младите ни футболисти не се явиха за контролата. Единият се обади, за да ме предупреди, че няма как да е на линия, но поведението на другите двама ме озадачи. Насила няма да караме никого да играе при нас“, бе коментарът пък на старши треньора на „Локо-Русе“ Борислав Богомилов. 
Отборът му ще пътува утре за Разград, където ще се срещне с тима на „Лудогорец“ с футболисти до 19 години.