Закриват 14 таксиметрови стоянки, обособяват нови 10 с 36 места

14 от съществуващите таксиметрови стоянки ще бъдат закрити, а нови 10 с 36 места ще се обособят на възлови места. На 6 от стоянките пък местата ще бъдат увеличени, ако предложението на общинска администрация срещне одобрението на съветниците на идната сесия. Тези промени са обсъдени и уточнени с представители на по-големите таксиметрови фирми, които ползват стоянките, като са взети под внимание и техни предложения за местоположението им. Към момента таксиметровите стоянки, които се използват, са 50 с общо 219 места, а целта на актуализирането и промяната им е да се избегне струпването на чакащи коли в повече от регламентираните бройки, което ограничава местата за паркиране. Освен това ще се увеличи видимостта в районите на кръстовищата и ще се избегнат задръстванията особено около притегателните центрове. Очаква се да се подобри безопасността на движението по улиците, както и в районите на автобусните спирки.
Заради промените в организацията на движение на някои места от главната улична мрежа закрити ще бъдат таксиметровите стоянки при локалното платно на бул. „Липник“ при Мол Русе, където има обособена велоалея, при Русенския университет, в кв. „Дружба 1“, по бул. „Цар Освободител“ в посока Халите преди ул. „Болярска“.
След извършен оглед е установено, че не всички стоянки се ползват или пък броят на местата им е завишен, и затова те също ще бъдат закрити. Такива са на ул. „Чипровци“ преди кафе „Жорела“, на ул. „Доростол“ след спирка „Братя Миладинови“, на бул. „Скобелев“ след спирката на Математическата гимназия, на Гара Разпределителна, на ул. „Воден“ и на „Дебър“.
Завишаването или намаляването на броя места на някои таксиметрови стоянки пък е породено от тяхната по-голяма или по-малка използваемост. Увеличени ще бъдат местата при Централна жп гара, на ул. „П.Д. Петков“, при Охлюва, на изхода от „Печатни платки“ и на ул. „Войводова“. Поради завишения интерес от страна на ползващите таксиметровите услуги е предложено разкриването на нови места на улиците „Славянска“, „Николаевска“, „Атанас Буров“, „Олимпи Панов“, „Студентска“, „Байкал“, бул. „Придунавски“, на Американското пазарче и др.