След 6 години заловиха крадла, задигнала 30 бона от онкоболна във Враца

Пред съда се изправя безскрупулна крадла, задигнала близо 30 хиляди лева от онкоболна жена във врачанската болница. Предвиденото по закон наказание за подобно деяние е от 3 до 15 години затвор.

Случаят е от 2010 г, но едва сега районната прокуратура във Враца e привлякла като обвиняема Петя Танева за извършеното от нея престъпление. В един от кабинетите на комплексния онкологичен център циганката отмъкнала дамската чанта на пациентката. Крадлата се сдобила с 400 лева и 14 650 евро, както с други ценни вещи и мобилен телефон.

Според обвинението за престъплението са съдействали две помагачки на крадлата, едната от които по това време била непълнолетна. Танева се укривала дълго време от правосъдието и едва в началото на годината била открита и арестувана. По искане на прокуратурата тя е с постоянна мярка за задържане под стража, а срещу нея има още обвинения за кражби.

Заради дългогодишните безуспешни опити крадлата да бъде открита наказателното дело е било спряно м.г., когато Танева било обявена за общодържавно издирване. При определянето на мярката й за неотклонение след залавянето й съдът отчел и предишните 6 присъди на задържаната за престъпления против собствеността.