Измамен от блок „Теодора“: Отказвам да съм българин заради беззаконието

Ще се откажа публично от българското си гражданство заради непоносимото беззаконие! Как може да имам нотариален акт, договори за покупка на имот, да съм превеждал по банков път вноските си и от тях отлично да си личи основанието - а именно за покупка на ателие, а накрая да излезе, че имотът не е мой?! Изцяло платена покупка, а накрая стоката се оказва фалшива?! Това пише в емоционално писмо до „Утро“ работещият в Италия Лъчезар Янков, който е един от десетките потърпевши покрай имотните саги на бизнесмена Явор Блъсков. Янков е броил пари за ателие в блок „Теодора“ зад хипермаркет „Практикер“, снабдил се е с всички документи за собственост, но не е знаел, че имотът е вървял с ипотека и затова на 10 юни той е бил описан от частен съдебен изпълнител.  
Повече не се издържа от беззаконието и ходенето по мъки в институциите в Русе. Как така след всичко, което показаха медиите, няма повдигнато обвинение за измама?! Трябва законен съд да разгледа и реши кой е прав и кой не. Нека законно да ме осъдят да си платя повторно платения вече веднъж апартамент, възмущава се още Янков.
Своите оплаквания от абсурдната ситуация мъжът отправя още към прокуратурата и към кмета на Русе Пламен Стоилов.
До драмата на новодомците се стигна, след като си купили жилища и помещения, но години по-късно разбрали, че всъщност имотите вървят с ипотеки. И тъй като строителят не се издължава на банките, неговите клиенти се оказаха в ролята на борчлии. Така преди около 4 години случаят стигна до частен съдебен изпълнител, който трябва да продаде имотите, с което да погаси дълговете на Блъсков. Подобно бе положението и на новодомците в бившето АОНСУ на старото Разградско шосе и новопостроената жилищна кооперация до него. За това потърпевшите предприеха серия от протести и жалби с искане справедливостта да възтържествува и черно на бяло да се докаже, че те без да знаят са станали жертви на алчна далавера. Част от преметнатите вече си купиха на търг за втори път собствените апартаменти.