Безплатни карти за ветераните? Трябва, но за някои май са излишни

Големият футболист от близкото минало Иван Въжаров повдигна съвсем справедливо въпроса дали не може да се направи нещо за достъпа до Градския стадион на ветерани с особен социален статус. Добре, отговори президентът на клуба д-р Симеон Симеонов по време на общото събрание в четвъртък, дайте ми списък, ние ще се погрижим да осигурим на тези хора безплатни абонаментни карти за мачовете на отбора!
Слава и чест на ветераните, но някои от тях не бива да гледат „Дунав“ дори по телевизията! Тези „някои“ идват на стадиона главно, за да коментират и хулят със злост играта на отбора, клубната политика и т. н. Трябва да ги чуете, за да разберете с каква сатанинска наслада плюят по името на един тим, на чиято трапеза са яли бял хляб като футболисти и треньори. Сякаш когато са били играчи „Дунав“ не е слизал от сцената на европейските клубни турнири, а възпитаваните от тях момчета в школата са ставали /поне в последните 25 години/ звезди от голям калибър.
Да не говорим, че когато не се знаеше дали „Дунав“ въобще ще го има като клуб, почти никой не прояви интерес и загриженост. Вярно, нямаше как да помогнат финансово по разбираеми причини, но самото присъствие и заинтересованост на приказливи ветерани щеше да има неоценимо морално измерение. Обяснението им сигурно ще е, че никой не ги е потърсил. 
Когато сърцето ти иска да помогне с конструктивна критика, отиваш и казваш право в очите било на треньор, ръководител или футболист: „Тука бъркате, ето какъв съвет ще ви дам“! 
Но да се анализира системно през зъби и с ехидни усмивки колко калпав и далеч от техния е този „Дунав“, най-малкото не е признак на съпричастие и клубна принадлежност.
И да не бъдем разбрани криво - нашето безкрайно уважение към всички футболисти и треньори, оставили следа в историята на ФК „Дунав“!