Шуменски фенове на „Фолксваген“ тръгнали на лов из Русе

Двама шуменци, които имали афинитет към „Фолксваген“, решили да започнат да крадат любимата си марка автомобили. Прицелили се към предпочитаните модели, защото самите те карали фолксвагени и имали ключове, които използвали при кражбата.
Така на 4 октомври 2013 година криминалният дует се озовал в Русе с едничката цел да отмъкне някой голф. Тръгнали с колата „Деу Нубира“ на бащата на единия от автоманиаците и започнали да обикалят покрай блоковете. Набелязали си чуден „Фолксваген“ и успели да го отмъкнат през нощта срещу 5-ти. След удара запалили колата, единият крадец се качил да я кара, а другият тръгнал след него с деуто. По време на пътуването към Шумен двамата поддържали непрекъсната връзка по телефона. Междувременно откраднатият голф бил оборудван с нови регистрационни табели, а впоследствие се оказал в заден двор на къща в Плиска. По някое време единият от крадците го разфасовал и го използвал за части. След малко повече от месец обаче шуменските полицаи разкрили престъпната им дейност и претърсили къщата в Плиска, където открили разглобения автомобил.
В крайна сметка след близо 3 години двамата другари чуха условни присъди на първа инстанция. Те признаха за прекрачването на закона и бяха наказани с по 2 години условно и 4-годишен изпитателен срок. Присъдите могат да се обжалват.