Парламентът работи ударно до приемане на още 54 параграфа от Изборния кодекс

Депутатите решиха да удължат работното си време до ударно приемане на още 54 параграфа от Изборния кодекс, предаде БГНЕС.

В момента депутатите са отхвърлили 82 параграфа от общо близо 200-параграфния изборен закон. Решението им бе да приключат работа днес до приемане на 136-ти параграф.

Преди това народните представители не дадоха зелена светлина предизборната кампания да се води на друг език, когато е осигурен превод на български. Две предложения на депутати целяха това - на Лютви Местан и на ДПС.

Предложението на Лютви Местан гласеше: „В отделни случаи и при задължително осигурен превод на български език да се допуска ползване и на друг език”. „В случаите, когато кампанията се води и на друг език, да се осигурява превод на български език”, пък беше идеята на председателя на ДПС Мустафа Карадайь.

След тези предложения депутатът от „Атака” Илиан Тодоров се обърна към ДПС с думите „Ако искате да говорите на турски занимавайте си в Турция или Анадола”. Това доведе до 15-минутна почивка в пленарна зала до охладяване на парламентарните страсти.