Рисков фонд на ЦРУ инвестира в козметичен крем

Нов козметичен продукт привлича вниманието в модните среди в САЩ. Кремът, който е с иновативна формула, дава блясък на кожата и изчиства несъвършенствата. Още повече шум се вдига около него обаче заради скорошното разкритие, че в разработването му е инвестирал фонд за рисков капитал, собственост на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на Щатите, съобщава сайтът за разследвания The Intercept, цитиран от Дневник.

Най-популярният продукт на фирмата за козметика Skincential Sciences - кремът Clearista, се появи в последните месеци в промоция в списанието на Опра Уинфри, във видеоблоговете на популярни рецензенти в Youtube и в интервютата на известни стилисти в Холивуд. Откакто се разбра и че в него е инвестирал фондът In-Q-Tel на ЦРУ, формулата му стана център на дискусии и сред анализатори и "теоретици на конспирацията" освен на професионалистите в сферата на красотата.

Според някои Централното разузнаване на САЩ се вълнува от продукта, защото чрез него лесно ще може да събира ДНК. Кремът работи по собствена патентована технология, която премахва тънък слой от епидермиса или достатъчно много клетки, които могат да се изследват обстойно с различни ДНК и диагностични тестове. Според сайта на козметичната фирма процедурата е безболезнена и ефективна, а според източниците на The Intercept е и новаторска технология за изолиране на биологичен материал, какъвто на ЦРУ често му трябва.