Кралицата отбелязва 90-тия си рожден ден с пощенски марки и снимка на четири поколения кралски особи

Тълпа от благопожелатели се събра пред двореца „Уиндзор“ днес, за да честити предварително рожден ден на кралица Елизабет, която утре става на 90 години.

Празникът беше отбелязан с пускането на специални колекционерски марки в чест на годишнината, както и с публикуването на специална снимка на четири поколения от кралското семейство. На нея се вижда кралицата, нейният син принц Чарлс, внукът й принц Уилям и малкият й правнук принц Джордж.

Днес Елизабет и съпругът и принц Филип посетиха Кралската пощенска служба, която тази година също чества юбилей - 500 години от началото на своята работа. В самият празничен ден обаче кралицата ще остане със семейството си в двореца „Уиндзор“

Марките, пуснати от Кралската пощенска служба, представляват лицата на принцовете Чарлс, Уилям и Джордж, от общата им снимка с кралицата. Снимката ще бъде пусната в продажба като около лицата на кралските особи ще има перфорации за изрязване на марка.

Миналата година кралицата постави рекорд за най-дълго управлявал монарх на Великобритания. До сега първенството се държеше от кралица Виктория, която заема престола повече от 64 години.