Хванаха 21 тона пилешки бутчета маскирани като храна за животни

21 тона пилешки бутчета, декларирани като храна за животни от пилешко месо, хвана Икономическа полиция към Областната дирекция на МВР непосредствено след влизане на стоката в страната през Дунав мост.
Операцията под ръководството на междуведомствения  център за борба с контрабандата към ГДБОП е проведена в понеделник. На Дунав мост се явил български камион, пътуващ от Полша за Пазарджик. Шофьорът Д.И. декларирал, че вози храна за животни от пилешко месо и минал безпрепятствено. Облекчението му обаче не траяло дълго. Служители на Икономическа полиция и антимафиоти го спрели на бул.“България“ и направили втора проверка, при която станало ясно, че стоката всъщност е пилешки бутчета, маскирани зад т.нар. тапа от няколко кашона с храна за животни. Ако номерът беше минал, вносителят щеше да си осигури поне двойно по-голяма печалба, а държавата щеше да загуби дължимото мито.
След установяването на измамата камионът бил запечатан и конвоиран до Пазарджик, където при разтоварването се установило, че в хладилния фургон има 21 000 кг пилешки бутчета в кашони.
Служителите на НАП са наложили предварително плащане на данъчни вземания в размер на 30% от стойността на внесената стока, а фирмата-получател е подложена на пълна ревизия.