Мераклия да покара натресъл чужд мотор в спрял тролей

Скоростното, но кратко изживяване на две гуми излезе солено за любител на моторите. 
Мъжът споделил на свой познат, че иска да си купи мотоциклет като неговия, затова предложил да го тества и ако го одобри, да си стиснат ръцете и да сключат сделка. Така и станало - на 5 май 2015 година кандидат-купувачът яхнал мощното „Кавазаки“. Около 19 часа обаче карането му финиширало челно, след като в района на фирма „Сирма Приста“ на бул.“Трети март“ се блъснал в спрял тролейбус. Според полицаите причината за инцидента била, че моторджията се е движил с несъобразена скорост, заради което изгубил контрол над кавазакито. В най-лоша позиция се оказал реалният собственик на потрошения мотор. Затова той се обърна към състав на Русенския районен съд и поиска виновникът за катастрофата да му плати 5500 лева.
 Болката на мъжа била още по-голяма заради факта, че самият той рядко карал мотора, купил го чисто нов през 2008 година, държал го в гараж и по него нямало драскотина. В последните години дори не го карал, а след като по обяд го дал на кандидат-купувача, няколко часа по-късно той вече бил в насипно състояние.
Съдът на първа инстанция сметна, че претенцията на ощетения мъж е съвсем основателна и осъди катастрофиралия да му плати 5500 лева с лихвите. Решението обаче може да се обжалва.