Пострадалият при побой проф. Стефан Станчев вече е в съзнание

Пострадалият при побой проф. Стефан Станчев вече е екстубиран, в съзнание е и е контактен. Направени са му допълнителни изследвания и е прегледан от националния консултант по неврохирургия проф. Николай Габровски. Уточнени са и основните насоки в лечението му, съобщиха от Окръжна болница.
БГНЕС припомня, че пострадалият при побой проф. Стефан Станчев от Окръжна болница бе в медикаментозна кома и на апаратно дишане в УМБАЛ “Св. Анна“-София. За съжаление прогнозите за нараненото око на проф. Станчев са, че ще остане незрящо.
На 5 април сутринта около 7,15 часа пред дома му бе нападнат проф. Стефан Станчев – началник на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД. Неизвестни лица му нанесли множество удари с твърд предмет. В резултат на побоя проф. Станчев е получил черепно-мозъчна травма, лицево –челюстна травма и травма на окото. Екип от негови колеги от болницата го оперира вчера. Няма опасност за живота на проф. Станчев. Полицията издирва трима извършители на престъплението.