Съдят недоволен футболен фен за кроше по делегат

Заклет фен на футболен клуб „Глоджево“, където дори ритал преди време, се изправи пред съда, след като нахлул на терена по време на мач и праснал юмрук на делегат.
Случаят е от 4 октомври 2014 година, когато в следобедните часове Глоджево бил домакин на мача с отбора на Стамболово „Динамо 2011“. В 84-тата минута на футболната среща съдията видял фал и свирил свободен удар в полза на гостите. Бившият футболист не бил съгласен с реферското отсъждане, затова хукнал към терена, за да му потърси сметка. Делегатът обаче прозрял намеренията му, тъй като го познавал и бил наясно с огнения му натюрел, затова тръгнал към него с цел да прекрати в зародиш конфликт и ескалиране на напрежението. Започнало словесно спречкване между двамата, след което на пръв поглед скандалът утихнал. Затова делегатът се успокоил и продължил да наблюдава случващото се на терена. В това време обаче разлютеният запалянко го приближил в гръб и му ударил юмрук в лявото слепоочие. После необезпокояван нахлул на игрището и тръгнал към главния съдия. Футболисти и от двата отбора обаче го забелязали и го избутали. По-късно делегатът бил освидетелстван от съдебен лекар и подал жалба в прокуратурата.
Така футболният фен стигна до съд, а хулиганската му проява на първа инстанция бе наказана с 1000 лева глоба. Решението може да се обжалва.