Рецидивист стигна до Психото, блокирал след задържането си

Спешно настаняване в Центъра за психично здраве, което се наложило след арестуването на 39-годишния Ивелин Д., стана повод да бъде отложено делото, което трябва да реши дали той да бъде задържан или пуснат в по-лека мярка.
Рецидивистът е хванат за пореден път миналата седмица за кражба от средата на декември. Тогава той отмъкнал пари и ваучери за пазаруване от хипермаркет за около 500 лева. На 11 март Районна прокуратура поиска Ивелин да бъде задържан за постоянно в ареста, където да чака поредна присъда, но съдът прецени, че той не е толкова опасен и го пусна в подписка. Обвинението обаче оспори това решение и протестира мярката пред съда на втора инстанция.
Според адвоката му мъжът е блокирал, когато са го задържали, като дори е бил откаран с линейка от районното. След като съдът го пуснал в най-леката мярка, той продължавал да не е на себе си и да се държи неадекватно, затова майка му настояла да отиде на преглед при личния си лекар. Джипито пък го препратило към Психодиспансера, където бил приет за лечение незнайно докога. Въпреки че не бе представен нито един документ за този развой на събитията, съдът сметна, че Ивелин отсъства от залата по уважителни причини и отложи делото за след 2 седмици.