Наркоман открит по пръстов отпечатък в разбит автомобил

Рецидивист, който всеки път прибягва до престъпления заради зависимостта си от хероин, за пореден път се изправи пред съда.
Този път осъжданият неведнъж наркоман чу присъда, след като на 1 октомври 2015 година влязъл в подземен гараж на ул.“Солун“ и решил да разбие паркирана „Тойота Авенсис“. Взел накрайника на пожарогасителя, който стоял в гаража, и разбил дясното стъкло на автомобила. Преровил жабката на колата и натъпкал в раницата си различни открити в нея документи. След това отворил капака, откачил акумулатора и отпрашил към Кооперативния пазар, където го спазарил за 30 лева. Изхарчил парите за наркотици, но за лош късмет полицаите открили пръстов отпечатък на рецидивиста в разбитата кола. 
Притиснат от доказателствата, той признал за кражбата и върнал документите на собственичката на колата. Не възстановил обаче откраднатото - нито я компенсирал с нов акумулатор, нито й върнал 142 лева - на колкото е оценен нейният. Затова той стигна до съд, където призна вината си и се сдоби с облекчена присъда. Районните магистрати посочиха, че той не е направил нищо, за да прикрие престъплението, тъй като е действал импулсивно, вероятно воден от наркотичната си зависимост. А до лечение е стигал неведнъж - настаняван е 17 пъти в Центъра за психично здраве. Така вместо 3 години в затвора наркоманът-рецидивист чу 2 години зад решетките. Присъдата може да се обжалва.