Върнаха за прокурорски поправки дело за смърт на работник

Апелативният съд във Велико Търново върна директно на прокуратурата делото за смъртта на починалия по време на работа Маню Л. Според съда на втора инстанция има противоречия в обвиненията срещу тримата, сочени за виновници - изпълнителния директор на „Автомагистрали-Черно море“ АД-Шумен Димо Д., ръководителя на групата Пламен П. и машиниста Стоян С. 
Работникът намери смъртта си на 31 юли 2012 година по време на строеж на магистрала край село Звездец. Той бе премазан от неизправна, преработена без разрешение и документи машина с неработещи спирачки, управлявана от работик с 2.20 промила алкохол в кръвта. Според прокуратурата виновни за трудовата злополука са както шефът на най-високо ниво, така и останалите отговорници, които е трябвало да следят за трудовия ред. 
На първа инстанция Русенският окръжен съд наказа изпълнителния директор и бригадира с 2-годишни условни присъди, а машиниста - с 3 години условно. Те обаче обжалваха наказанията си, а второинстанционните съдии видяха редица нередности - не били посочени конкретните им действия и бездействия покрай нарушенията, не било уточнено дали до инцидента се е стигнало заради незнание или поради немарливост и защо. Освен това съдът не бил защитил размера на наложените наказания. Затова делото се върна с няколко стъпки назад и бе пратено за ремонт в прокуратурата.