Да купуваме ли имот с цел отдаване под наем

След като банките намалиха лихвите по депозитите, част от хората започнаха да пренасочват инвестициите си към покупка на недвижими имоти в големите градове като Русе. Разбира се, всеки, който предприеме подобна стъпка, има нужда да проучи добре "почвата". Най-сигурният начин да се информирате и да се решите да инвестирате пари в имот, който в последствие да давате под наем, е като проучите добре състоянието на пазара, цените, търсенето на имоти под наем.

Колкото и да искате да защитите спестяванията си, покупката на имот "на сляпо", без нужната консултация с опитен брокер, е необмислен риск, който може да ви струва скъпо. Ето защо трябва да се обърнете към агенции за недвижими имоти за съвет и съдействие при покупката на жилище. Дали настоящият момент е подходящ за покупка на имот, ще научите от вашия специалист по продажба на имоти.

Днес можете да намерите имоти, които се продават на изгодна цена и с времето тяхната себестойност ще става по-висока, така че, ако искате да инвестирате в ново строителство, условията наистина са подходящи. Все пак инвестицията в нов дом или просто в имот, който искате да отдавате под наем, е комплексен въпрос и зависи от повече от един фактори. Само част от тях са :

- да се намери имот с изгодна цена,

- имотът да се намира в комуникативен район,

- към такъв тип имот да има интерес от страна на наемателите.

Дали с раздвижването на имотния пазар и значителното търсене на имоти за покупка или наемане, цените на имотите ще тръгнат нагоре? Анализаторите на имотния пазар считат, че това вече се случва, независимо, че населението на страната ни не се увеличава, а намалява. Предвид изтеглянето на хората в по-големите градове, се отбелязва значителен интерес към покупка или наемане на апартаменти. В големите градове хората намират по-лесно препитание и по-добри възможности за обучение на децата си. Безспорно, голяма част от тях предприемат продажба на имотите на село и търсят покупка на жилище в града.

С подема на икономиката в страната, неизменно се усеща интерес към инвестиране в недвижими имоти. Помислете и не се бавете, ако разполагате със свободни средства. Инвестирането в недвижими имоти с цел отдаване под наем ще Ви осигури сигурност и увеличаване на вложените средства и ще Ви донесе стабилен постоянен доход от наем.