Джани Инфантино е новият президент на ФИФА

Джани Инфантино бе избран за нов президент на ФИФА на днешния извънреден изборен конгрес на световната футболна централа.
нфантино получи 115 гласа на втория тур на изборите в Цюрих днес, което му бе достатъчно за победа. Основният му конкурент шейх Салман бин Ибрахим Ал-Халифа получи 88 гласа. 

"Аз искам да бъда президент на всички федерации, да работя с всички вас, за да възстановя ФИФА и да дам началото на една нова ера, в която в центъра на организацията ще бъде футболът", обяви новият президент на ФИФА Джани Инфантино, минути след победата си във втория тур на изборите, които се проведоха днес в Цюрих.

Инфантино събра 115 гласа във втория тур на гласуването и по този начин ще застане начело на световната футболна централа до следващите редовни избори през 2019 година. "Ще възстановим имиджа на ФИФА по света. Всички ще аплодират това, което ще направим в бъдеще. Искам да благодаря на всички вас, на всички федерации, на другите кандидати. Това бе едно спортно състезание и страхотна демонстрация на демокрацията във ФИФА. Аз искам да бъда президент на всички федерации, да работя с всички вас, за да възстановя ФИФА и да дам началото на една нова ера, в която в центъра на организацията ще бъде футболът", каза Инфантино веднага след победата си.