Георги Кадиев с нов политически проект – Нормална държава

Днес България е всичко друго, но не и рай. Страната ни е в дъното на Европа. Най-висока смъртност и най-бързо топене на населението, най-кратка продължителност на живота, първо място по страдание и др. Това каза Георги Кадиев, който представи нов политически проект с името „Нормална държава”.

Избрахме това име, тъй като то символизира онова, което най-много ни липсва и към което се стремим, каза Георги Кадиев.
Според проучване на Галъп Интернешънъл, поръчано от новата формация, 71,5 % от българите считат, че България не е "нормална държава". Новият политически проект ще бъде прогресивен и проевропейски.

Кадиев открои 3 основни стълба на Нормална държава. Първо, възстановяване на ролята на държавата в икономиката. Второ, изграждане на средна класа. Трето, програма за връщане на българите в България – държавно спонсорирана.

Кадиев посочи и че имат намерение да се създадат специални фондове за финансиране на връщането на конкретни българи, включително техните транспортни разходи, квартира тук, намирането им на работа тук в България, добави Кадиев, като подчерта, че това се прави и в други държави.
Кръпките не помагат, реформите се провалят една след друга, историческите компромиси доубиват онова, което реформите не са успели. Затова започваме всичко отначало, разясни народният представител.

„Най-тежкото разделение вече не е леви срещу десни, а честни срещу нечестни, некорумпирани срещу корумпирани, ние срещу тях. Ние отказваме да бъдем последното поколение, предало се на корупцията, изпратило децата си зад граница и закрило държавата”, каза Кадиев след връчването на манифеста на Нормална Държава.

„Нашата сила са честност, почтеност и безкомпромисност. Нашата вяра е в държава, която се грижи за гражданите си. Нашата мисия е сплотено общество, здрави институции, справедливост, солидарност и равен шанс за всички. Затова, всичко отначало. За Нормална държава!”, добави още Кадиев.