Шофьор окончателно наказан за удар на изтърван домашен любимец

Санкциониран покрай нелепа ситуация водач докрай оспори глобата си за това, че не спрял, след като блъснал изпуснато от стопанина си куче, а продължил по пътя си. Заради това той остана без книжка за 1 месец и бе глобен със 70 лева, които Районният съд на първа инстанция намали на 50 лева. 
Случаят е от 13 май 2015 година, когато около 13.30 часа шофьорът се движел по ул.“Борисова“. В същото време между блоковете край Централна гара стопанин разхождал своя курцхаар. В един момент нашийникът на четириногото се разхлабил, то изхлузило главата си, побегнало към оживената улица, а стопанинът му го изгубил от поглед. В този момент чул силен шум, излязъл на улицата и видял любимеца си да лежи до бордюра с видими наранявания. Шофьор, свидетел на инцидента, спрял и разказал, че е видял „Ситроен С4“ да блъска четириногото. Малко по-късно то починало, а разстроеният стопанин тръгнал да издирва колата, която го е блъснала. Открил я, след което пуснал жалба в полицията. Шофьорът не отрекъл, че бутнал кучето и счупил халогена си, но не сметнал за необходимо да спре или да предприеме нещо.
Пред административните магистрати шофьорът продължи да оспорва вината си, като посочи, че инцидентът е резултат от възникнала опасна ситуация, предизвикана от собственика на кучето, което било пуснато да се разхожда без каишка. Освен това той не спрял, тъй като возел дъщеря си, а тя не се чувствала никак добре и искал час по-скоро да я прибере вкъщи. Административният съд обаче обърна внимание, че тази версия досега не е била лансирана и е изникнала в последния момент. Окончателното решение на магистратите е шофьорът да се раздели с книжката си за месец и да плати 50 лева глоба.