Най-желаното зимно попълнение подписва с „Дунав“ за 1.5 години

Антон Огнянов е третото зимно попълнение в отбора на „Дунав“, научи „Утро“. Новината бе потвърдена от старши треньора на русенския тим Веселин Великов.
„Антон пътува към Русе и в момента е някъде преди Бяла. Очакваме го да се включи в следобедната тренировка“, заяви Великов вчера към 12.25 часа.
Най-вероятно договорът на атакуващия халф с клуба ще бъде подписан днес. Той ще парафира за година и половина.
Антон Огнянов бе най-желаното от Великов подкрепление. Двамата се познават от общия им период в „Любимец“. Старши треньорът каза пред „Утро“ още в края на миналата година, че Огнянов може да бъде полезен с бързината и техниката си. Последният му и бивш отбор „Берое“ обаче държеше да го прати в „Дунав“ като преотстъпен. Футболистът и Великов бяха против този вариант и в крайна сметка след дълги и тежки разговори с наставника на беройци Петър Хубчев халфът разтрогна договора си със старозагорския клуб. 
„През цялото време, докато положението му в „Берое“ беше неясно, поддържахме контакти. Антон дори питаше какво точно трябва да работи в Стара Загора като физическа подготовка“, обясни Великов пред „Утро“.   
Огнянов е роден на 30 юни 1988 година в Стара Загора и е юноша на „Берое“. Висок е 182 сантиметра при тегло от 66 килограма.
Прави силно впечатление, когато „Любимец“ играе за кратко в „А“ група и веднага привлича вниманието на „Левски“. През януари 2014 година подписва договор със софийския гранд, но поучава тежка контузия в глезена и дълго време е извън терените. В „Левски“ го забравят начаса, а той прави опити да възобнови кариерата си в родния „Берое“. Там получава обаче малко възможности за изява и записва всичко на всичко едва 6 мача.
„Няма друг, който да познава качествата на Антон по-добре от мен. Вярвам, че ще намери мястото си в „Дунав“, заяви Великов.
Огнянов е третото попълнение в русенския отбор през тази зима след халфа на „Банско“ Янислав Иванов и юношата на „Литекс“ Ангел Здравчев.
С неговото привличане „Дунав“ слага край на селекцията.