Яне Янев: Другото име на ДПС е "Доган груп"

"Това, което се случи в ДПС, не е случайно и няма да премине само в този политически сезон. Ще има дълъг резонанс и ще се случват още процеси, защото, каквото и да се говори, това е най-голямото разцепление в ДПС. След случката в турското посолство стана ясно, че друг фактор, извън България, е имал влияние у нас". Това заяви пред bTV председателят на РЗС и бивш депутат Яне Янев.

Според него ДПС ставала все по-българска партия, тъй като било характерно за българските партии да се цепят и да се роят.

"Трябва да се търси генезисът, зародишът на това разцепление. ДПС е политическа партия, която е структурирана години наред на корпоративни принципи и за да може да съществува във вида, в който е, тя трябва да се захранва с голям ресурс. Ако там няма голям ресурс - тя не може да съществува пълноценно", допълни Янев.

„Това не е ДПС, другото му име може да е „Доган груп”, каза Яне Янев и поясни, че част от старите директори на „Мултигруп” са се пренесли в сараите на Доган. Същите тези хора, които са натрупали опит в смътните времена на групировките, сега прилагат тук това, което са научили”, каза още Янев.

Той коментира и скандалите около ДСБ. "Нека да се види до каква степен партията на Радан Кънев и на Иван Костов е била обвързана с КТБ. Иван Костов е влизал в тази банка, както си е влизал в Драгалевци в къщата", коментира той.

"Радан Кънев многократно се е опитвал да открадне тезите ни", поясни още бившият депутат.