Официално: Благой е екзекуторът на жена си и дъщеря им

Резултатите от заключението на назначената по делото за смъртта на семейство Сапунджиеви химическа експертиза потвърждават наличие на барутни частици единствено по ръцете на Благой Сапунджиев, съобщават от прокуратурата в Пловдив.Такива са установени и по входните рани на тримата починали. Това води до извода, че изстрелите са били извършени от упор. Разследването продължава. 

Както БЛИЦ съобщи, на 4 януари около 5.30 часа сутринта 35-годишният шофьор е екзекутирал в главата с един по един изстрел жена си Йорданка и 5-годишната си дъщеря Петя със стар пистолет „Валтер”. След това се е самоубил. Вчера бяха погребенията на двете жертви и на убиеца. 

Хората се чудеха как кротък и възпитан човек като Благой е имал смелост да ликвидира жена си, която толкова обичал и детето си, което боготворял. Семейството е щяло да се развежда по настояване на съпругата. Причината е постоянна и неоснователна ревност от страна на Благой. Именно ревност е основната версия за зверството. Въпреки, че разследващите ровят за извънбрачна връзка от страна на младата майка, такава до момента не е открита.