След съдебна въртележка баща на 10 деца чу за втори път присъда

След произнасяне на три съдебни състава заради въртене на делото по различни инстанции, многодетният баща Красимир чу за втори път една и съща присъда за охулването на свой съсед. През април таткото с 10 деца, който разказа историята си в национален мащаб пред не една и две медии, бе осъден за това, че в жалба до Община Русе написал, че смята комшията си Иван Х. за педофил заради неговото държание към семейството му и особено към децата му. Имал и свидетели, които можели да потвърдят педофилските му наклонности и поведение.
За тези позорни думи Красимир бе освободен от носене на наказателна отговорност и получи 1000 лева глоба на първа инстанция. След обжалване обаче магистратите от по-горно ниво видяха пропуски при воденето на делото и го върнаха обратно за нов старт. Така процесът започна от нулата, но въпреки това финишира на първа инстанция със същия резултат, както преди месеци - Красимир бе санкциониран с 1000 лева и оправдан по обвинението, че е преписал на възрастния си съсед престъпление, свързано с педофилия. Осъдиха го да плати на пенсионера и 500 лева обезщетение, макар че той поиска 5000 лева компенсация за грозните думи. Това решение също може да се обжалва.
Пенсионерът Иван Х., който дълги години бил на ръководни длъжности в БРП, се оказал един от основните неприятели на многодетното семейство. Впрочем последно около фамилията с 10 деца се разгоря скандал за това, че те трябва да напуснат големия апартамент в центъра, който им осигури бизнесмен. Причината - срещу тях има жалби. Именно възрастният им съсед неведнъж се жалвал пред домоуправителя от данданията, която непрекъснато идвала от дома им. Три пъти ходил и до апартамента на многодетното семейство, за да разговаря с тях за шума. Последвало събрание на съседите, които решили семейството да бъде предупредено да спазва вътрешния ред на входа. По това време обаче едно от децата им починало. По-късно събрание отново решило семейството да бъде официално предупредено да не нарушава спокойствието в блока. В същото време в края на август 2014 година многодетният баща Красимир пуснал жалба в Общината, в която изложил своето становище около случващото се. В нея посочил и мнението си, че 80-годишният пенсионер е педофил и конфликтът между тях стигнал до съдебна зала.