Бутналият полицай с колата си на Дунав мост румънец договори присъдата

30-годишният високообразован румънец, чиито нерви не издържали на суматохата на Дунав мост и минал с караната от него „Хонда Сивик“ през левия крак на старши полицай от Второ районно, се сдоби доброволно с присъда.
Случаят е от 23 август вечерта, когато Марко А. се връщал с приятелката си от почивка в Гърция. Дългият път и още по-напрегнатото чакане в задръстванията, хаосът и липсата на организация на движението на Дунав мост, допринесли за неприятната ситуация. Тогава впрочем бяха изпратени полицаи от районните управления, които трябваше да въвеждат ред в безумния трафик. Именно такъв униформен пострадал, когато малко след 19 часа, шофираната от изнервения румънец „Хонда Сивик“ на два пъти не се подчинила на вдигната ръка на полицая да изчака, преди да се включи в движението. Вместо това продължила напред, превъртяла бясно гуми и се насочила застрашително срещу униформения. Колата бутнала леко полицая като минала през ходилото на 30-годишния униформен. Той паднал на земята, в резултат на което пострадала и ръката му.
За деянията си завършилият университет в Тулуза  Марко прекара три дни в ареста, след което излезе на свобода срещу  5000 лева гаранция. По време на съдебните заседания румънецът заяви, че след сблъсъка с полиция и прокуратура животът му се е преобърнал. 
В крайна сметка Марко направи пълни самопризнания и реши да се договори с прокуратурата за присъдата си. Така той получи 1 година и половина условно наказание с 3 години изпитателен срок.
Блъснатият полицай претендира 7000 лева обезщетение за преживените страдания и накърненото му достойнство, но съдът отхвърли искането и му даде статут на частен обвинител редом до прокуратурата. В тази част решението на съда може да се обжалва.