Искат да ме арестуват на рождената дата на сина ми, ще им се върне, закани се Сидеров

Поддръжници на депутата Волен Сидеров се „изсипаха" пред Следствието със знамена на „Атака", националния флаг и на Русия. Те са тук, за да подкрепят своя лидер и са охранявани от десетки служители на „Охранителна полиция", спецчасти и звеното „Сигма".
Припомняме, днес лидерът на „Атака" Волен Сидеров и съпартиецът му Десислав Чуколов са призовани да се явят на разпит в Следствието по случая с нахлуването им в НАТФИЗ в нощта след местните избори на 25 октомври. Главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска задържането на двамата за 72 часа, но дали ще бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, решава съдът.
Волен Сидеров дойде придружаван от жената до себе си - Деница и влезе в следствието с адвокатите си. Пристигна и депутатът Десислав Чуковлов, който също трябва да бъде разпитан.
„На този ден преди два месеца се роди синът ми Волен и тези нечестивци са избрали точно тази дата, за да ме вкарат в ареста", заяви Сидеров пред медиите и подчерта, че ще им се върне.
На идване атакист номер 1 се спря при привържениците си, дошли да го подкрепят, а те го посрещнаха с възгласи „Волен, Волен".
„Главният прокурор иска да отсъстваме от политическата сцена, но това няма да стане", заяви Сидеров, след което последваха викове „Мафия, мафия" от събралото се множество, както и „Ние сме с вас".
Националистът предупреди, че ще дойде денят на възмездието и се похвали, че всички атакисти и честни патриоти са с него и Чуколов. По думите му подкрепата към него е срещу диктатурата на Цацаров и на Борисов. Сидеров прогнозира, че скоро тяхната власт ще се разтърси и това ще започне от днес, когато са решили да ги арестуват с колегата му Чуколов.
За пореден път той заяви убеждението си, че американският посланик е наредил на главния прокурор и на премиера Борисов да го унищожат. Според Сидеров съвсем скоро ще има геополитически земетръс и премиерът Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров ще паднат от властта.
След като атакистът влезе в Следствието, за да бъде разпитван, неговите поддръжници продължиха акцията в негова подкрепа, като в негова чест изрецитираха няколко рими: „Борбата започва: Волен е герой, Чуколов и той". Атакистите се заканиха, че ако Сидеров и Чуколов бъдат вкарани в ареста, „ще видите какво значи разгневен атакист".