През последните 48 часа в Кале са избухнали няколко сблъсъка между полицията и мигрантите

Ситуацията в мигрантския лагер във френския град Кале се влошава, като през последните 48 часа между мигранти и полицията са избухвали неколкократно сблъсъци, съобщава France TV.
В нощта срещу вторник 250 души са влезли в конфликт с полицаите, в резултат на което 27 служители на реда са били ранени.
Мигрантите са нападнали жилищни сгради и са разрушили огради, които след това са използвали за направата на снаряди. Тази сутрин мигрантите са хвърляли импровизираните снаряди срещу тежкотоварни камиони, за да предизвикат задръстване и да се качат в колите. Така, засилената охрана, която прегражда пътя на мигрантите към Великобритания, е станала причина за повишаване на напрежението. Местните жители са шокирани и живеят в страх.
Кметът на Кале Наташа Бушар е поискала армията да „наблюдава района“. Тя е готова и да помогне за изселването на местните жители, които искат това.
Според френските власти сблъсъците са предизвикани от малка част от настанените в лагера 4500 мигранти. Властите подозират за размириците трафикантите и анархистично настроените активисти от групата „Без граници“.