222 месеца затвор за крадлива гей двойка

11 години затвор за 27-годишния Мартин Димитров и 7 години и 6 месеца за партньора му в грабежите и живота 34-годишния Ивелин Коларов присъди вчера Окръжният съд. Двойката нападатели признаха, че са дърпали и блъскали седем жени, за да им отмъкнат златните накити и са обрали други четири човека, затова делото се гледа по съкратената процедура, което доведе до намаляване на наказанието им. В крайна сметка Мартин ще излежи 7 години и 4 месеца, а приятелят му Ивелин - 5 години, като от присъдите им ще се приспаднат и месеците от задържането им в края на юни 2013 година. Решението може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.
„Живеехме заедно с Ивелин вкъщи, но се получи недоразумение с майка ми и затова трябваше да напуснем апартамента и останахме на улицата. Спяхме в парка, по пейки и гари“, разказа вчера пред съда Мартин. И тъй като нямали подслон, двойката проявила изобретателност и се настанила в бракуван микробус на пъпа на града - точно зад сградата на операта.
Макар да не е завършил 12 клас, Мартин вече има зад гърба си осъдителна присъда. Мъчел се да работи на различни места - пробвал като заварчик, после в шивашка фирма и автомивка, но го уволнили. И тъй като с половинката си трябвало да се изхранват някакси, решили да крадат и ограбват хората. Така от 6 до 25 юни успели да причинят незабравими спомени на седем жени, като със сила отмъкнали бижутата им на обща стойност 2256 лева. Между 15 и 23 юни пък откраднали два велосипеда и детска количка с акумулатор за 600 лева.
„Съжалявам за извършеното. Съчувствам на потърпевшите“ пък бяха думите на родения в Оряхово Ивелин.
По-голямата част от пострадалите вчера присъстваха в залата, за да видят и чуят нападателите си. Някои от тях споделиха, че ще заведат отделно граждански дела срещу грабителите.