Офис служителите ще работят полулегнали на бюрото на бъдещето

Американска фирма представи бюрото на бъдещето, на което офис служителите ще работят полулегнали, като на зъболекарски стол, информира "Дейли мирър". Новият артикул е кръстен Altwork station и е предназначен да отблъсква от работното ви място разсейващи и бърборещи колеги.В същото време той позволява и малка дрямка в обедната почивка, която повечето психолози препоръчват за по-голяма производителност.

Креслото се нагажда на най-удобната за офис служителя изтегната поза, докато в същото време плотът за компютъра и клавиатурата следват неговото разположение. Оборудването се предлага от калифорнийската фирма със седалище в областта Сонома на цена от 2550 до 3800 британски лири според сложността на конфигурацията.

Прототипите на Altwork station бяха пуснати в Ютюб и бяха гледани над 40 хиляди пъти. Производителят гарантира, че бюрата ще имат силен здравословен ефект върху служителите. Компанията изтъква, че офис оборудването не се е променяло концептуално от два века насам. Освен в легнало положение, служителите ще могат да работят полуседнали, седнали и прави.