„Дунав 8806“ губи в Турция заради слаба игра на центровете

Баскетболистките на „Дунав 8806“ кръстосаха Балканския полуостров за малко повече от 48 часа. След загубата си в четвъртък от Истанбулския университет с 71:83 в първия си мач от груповата фаза на турнира „Еврокъп“ момичетата тръгнаха на път през нощта за България, вчера бяха в Русе, а днес сутринта ще поемат за София. Те ще играят от 18 часа шампионатен двубой срещу „Левски 2014“. Колкото и да са уморени, „сините феи“ едва ли ще допуснат някаква изненада срещу скромния си през този сезон софийски съперник.
Мачът в Истанбулския университет се игра в залата на учебното заведение пред полупразни трибуни. Като цяло двубоят бе съвсем равностоен, а домакините не се оказаха кой знае колко бляскав отбор. Само че техните центрове свършиха доста добра работа в сравнение с нашите. Оттам дойде и разликата в резултата.
Да вземем например показателите на Дженифър Брандън. Общото й игрово време бе 26 минути. През това време тя има 18 атаки и стрелби за 2 точки, като успя да сполучи само 3 пъти! Другият й актив е още една точка от наказателен удар и коефициент на полезна работа едва 5. Иначе направи 12 борби!
 Да видим статистиката на Биляна Степанович - 7 завършващи нападения с два точни шута и 5 коша в целта при изпълнение на 8 фаула. 
Най-равномерно бе представянето на капитанката Зорница Костова. Костова се разписа с 11 точки, даде 7 асистенции и направи цели 9 борби при ръста си от 176 сантиметра! Тя завърши с най-високия коефициент - 22.
Интересното е, че за отбора на Истанбулски университет игра бившата състезателка на „Дунав 8806“ Виктория Мирчева. Дошлата преди 10 години със Стефан Стефанов от „Велт“ /Велико Търново/ украинка обиколи куп отбори в Европа, преди да се озове в Турция. Мирчева бе в основната петица, като успя да реализира 13 точки.
В другия мач от групата шведският „Люлео“ победи у дома рускините от „Енеригя“ /Иваново/ с 82:71.
„Дунав 8806“: Димитрова 18, Костова 11, Степанович 9, Брукс 9, Брандън 7 /Шаренкапова 13, Илиева 4, Крачолова/.