Русенски фирми се конкурират за паркинга на „Булстрад Арена“

Два русенски консорциума са кандидатите по обществената поръчка за строителството на подземния паркинг към зала „Булстрад Арена“. Това стана ясно вчера след публичното отваряне на офертите. Първият е „Дунав - Ел“, в който влизат русенските фирми „Дунав“ и „Ел“. Първата е с широк предмет на дейност и се управлява от Радосвет Радев, Борис Борисов и Борислав Панайотов, а втората е специализирана в ел.дейности и е с управител Стефан Стефанов. Другият консорциум е „Трансстрой - Адис - Калинов“, който включва русенските „Трансстрой-Русе“, която се занимава със строителство и хидротехнически съоръжения, и строителната „Адис Калинов“ с управители Йордан Марков, Атанас Атанасов и Калин Калинов. 
Прогнозната стойност на поръчката е 3 407 960 лева, като за изготвянето на инвестиционния проект са предвидени 25 000 лв, а за авторски надзор - 9000 лв. За строително-монтажните дейности пък ще се изчисли разликата между общия максимален финансов ресурс и стойността в офертата на участника. Срокът за изготвянето на инвестиционния проект е два месеца, а за строителството - 150 дни. 
За обекта има издадено разрешително за строеж през 2009 г. Обособеният паркинг, собственост на Община Русе, е с капацитет 754 места, като достъпът до тях е чрез 5 стълбища и една рампа. До момента всички нива са изпълнени в груб строеж до кота нула и могат да функционират като самостоятелен обект преди строителството на надземните етажи.