Кубрат Пулев се завръща на ринга срещу бразилски ветеран

Кубрат Пулев ще се изправи срещу бразилския ветеран Джордж Ариас при завръщането си на ринга след почти едногодишна пауза.

Българският боксьор не е имал официален мач, откакто загуби от световния шампион Владимир Кличко и записа първо поражение на професионалния ринг.

Пулев и Ариас ще се изправят един срещу друг на гала вечер на 17 октомври в германския град Карлсруе. 41-годишният бразилец е роден в Сао Пауло и има 56 победи (42 с нокаут) и 13 загуби. 181-сантиметровият боксьор е шампион на родината си и Южна Америка. 

Той се боксира за последно през юли, когато беше убедително надигран по точки от братовчеда на Тайсън Фюри – Хюи. През миналата година Ариас се боксира срещу съотборника на Пулев в "Зауерланд" Денис Бойцов и отново отстъпи по точки.



Мачът между Пулев и Ариас е и първият, за който българинът се е готвил с новия си треньор Ули Вегнер.

"Кубрат притежава много талант, но на моменти неговото его му пречи. Няма да позволя това да се случи отново. Дадох му да разбере кой е шефът. Работихме върху защитата и той вече показва доста знаци на подобрение. Нямам съмнение, че Кубрат има способностите да се боксира с най-добрите", коментира Вегнер.