"Атака" предлага България да влезе в коалицията на Путин срещу "Ислямска държава"

"Атака" предлага България да се присъедини към международанта антитерористчна коалиция срещу "Ислямска държава", инициирана отпрезидента на Русия Владимир Путин пред Общото събрание на ООН. 

Проекторешението е внесено днес, а от "Атака" настояват парламентът да го обсъди още утре като ще имат разговори с БСП да им отстъпи първото си място за внасяне на точки в дневния ред на утрешното заседание. Според правилника на Народното събрание всяка първа сряда от месеца, какъвто е утрешният ден, опозицията има право да определя дневния ред. 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира пред журналисти, че подкрепата на България е символична, защото се предвижда да се осигури само логистична поддръжка без да се изпращат български военни контингенти. 

Според Сидеров е логично България да се присъедини към тази коалиция и това ще е много сериозен знак и към Европейския съюз, който по думите му "блокира пред бежанската вълна". Този проблем е и заради случващото се в Сирия, каза Сидеров. Според него за година - година и половина атлантическата общност не е успяла да се справи с "Ислямска държава".