Бъчварова увери, че МВР е готово да се справи с купуването на гласове

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова увери, че МВР е готово да се противопостави на купуването на гласове в предстоящите избори, съобщи БНР в четвъртък.

Тя коментира темата в Ню Йорк, където тя е част от българската делегация на 70-то Общо събрание на ООН. Според Бъчварова специалният щаб, който следи за купуването на гласове, е способен да прекрати порочната практика по време на избори.

„Най-важното е, че ние имаме достатъчно опит и практика в разкриване на такъв род нарушаване на политическите права на гражданите. И може би най-същественото в момента е, че имаме много ясната воля и намерение да реагираме при всеки един такъв случай“, заяви пред БНР вътрешният министър.

Бъчварова коментира и срещите си в Ню Йорк, които са поставили предизвикателствата пред страната ни в глобален аспект. Тя оцени като много добро справянето на България с проблемите от световен мащаб, посочвайки, че страната ни успява да сведе до минимум изненадите от нелегалната имиграция.

По въпроса за уязвимите малцинствени групи, атакувани от екстремни националистически послания, вицепремиерът каза, че в България има толерантност, а пътят към предотвратяване на радикализация минава през интеграцията.