Борисов: Надявам се да съберем 180 гласа за промени в Конституцията

Надявам се да съберем 180 гласа за промените в Конституцията, заяви днес премиерът Бойко Борисов, който дойде в Народното събрание преди началото на пленарното заседание, предаде БГНЕС.

Според Борисов 180 гласа на народни представители не са сакрално число, но дават възможност за това, за което има съгласие да тръгне по бързата писта.

И продължи: „Дойдохме с министър Иванов (Христо Иванов - министър на правосъдието) да помолим всички политически партии и депутати да го подкрепят, защото тази промяна е важна". Неговото мнение е, че приемането на промените биха били добър знак за партньорите в Брюксел. "Надявам се днес да съберем тези гласове. С министър Иванов още веднъж обяснихме какво целим”, каза още Борисов.

Миналата седмица Конституционния съд отхвърли питане във връзка с обсъжданите днес промени в Конституцията. По този повод Борисов каза, че „не трябва да вкарваме в случая и съдиите да се произнасят преди политиците”.

По другата гореща тема – за бежанската вълна, премиерът коментира: „Бежанците са като едно цунами, вълна след вълна ще идват и всички в Брюксел го знаят, но ни събират днес да си говорим. Като всички пак знаят, че без съмнение, докато САЩ и Русия не се разберат за Сирия няма да се реши нищо. И отивам с това неудоволствие да присъствам и да кажа това, което казвам и на вас”, посочи Борисов.