Дафовска: Намалете очакванията си към олимпийците

Олимпийското аташе Екатерина Дафовска помоли журналистите да намалят малко очакванията си към представянето на нашите олимпийци.

Тя бе днес на аерогара "София", откъдето потегли за олимпийските игри в Сочи. "В много добро настроение заминавам. Съвсем различно е, когато не си състезател. Отстрани ми е малко по-притеснено, но като цяло всичко е перфектно. Аз мога само да ви помоля, ако може да си намалите малко очакванията към нашите олимпийци. Не бива да сте толкова взискателни. Въпреки добрите представяния до този момент, Олимпиадата е съвсем различно състезание. Всички искаме да се класираме на добро място, но не трябва да забравяме останалите силни държави, които ще са там в пълна бойна готовност. Ние също ще дадем най-доброто от себе си, но дано късметът да е с тях и всичко да е наред", заяви Дафовска.

"Трасето го знаят много добре. Миналата година имаха Световна купа там. Краси успя дори да стреля четири нули, което е показателно, че му допада. Неговият подход към стрелбището е малко по-лек и може би ще има повече добри стрелби. По-различното е, че всички стартове са вечерно време, което ще бъде малко по-различно от всички световни купи до сега. Не мога да кажа дали късните часове ще са плюс или минус. Със сигурност ще е по-различно от това, което правиха досега", добави още Дафовска.