50 скъпи часовника откраднати от магазин за 2.5 минути

50 скъпи ръчни часовника са откраднати от специализиран магазин в комплекс „Ник билдинг“ на тихата уличка „Олимпи Панов“ до комплекс „Евас“. Кражбата е станала само за 2.5 минути, които са били достатъчни за опразването на две от витрините в магазина. Другите две са непокътнати, но вероятно не заради бързане, а защото там са изложени значително по-евтини модели. По първоначални данни обаче липсват и 2-3 златни бижута на собствениците.
Сигналът за произшествието е получен в оперативния център на охранителната фирма, към която е свързан разбитият магазин, в 4.25 часа. Дежурен патрул пристигнал на място за две минути и половина, но заварил само разбитото долно стъкло на вратата на магазина, която се намира във входа на комплекса.
Тежкият удар изглежда много добре планиран и е подплатен с вътрешна информация на фона на факта, че собствениците на магазина наскоро са освободили наетата жива охрана и са решили да разчитат само на СОТ.
В 4.30 часа охранителите подали сигнал в Първо РПУ. Крадците се издирват, като не се изключва версията в кражбата да е замесен човек от блока, тъй като входната врата се заключва и трябва или някой да е забравил отворено, или някой отвътре да е помогнал на апашите да влязат и да стигнат до задната врата на магазина.
Управителката на обрания магазин отказа всякакви коментари.