Пето място за ФК „Русе“ на държавното по плажен футбол

Отборът на ФК „Русе“ се класира пети след мачовете от суперфиналите на държавното първенство по плажен футбол. Преломен се оказа мачът от 3-ия кръг срещу МВР /София/, загубен инфарктно от русенци след изпълнение на дузпи с 11:12. Редовното време завърши при 10:10, а резултатът в продълженията беше 11:11!
Проблемите за „Русе“ почнаха преди началото на финалния турнир. Двамата вратари и полевите играчи Брайнов и Черников бяха със здравословни проблеми, а Динко Дерменджиев не пристигна за турнира. Така отборът загуби и от „Одесос“ /Варна/ с 0:4, а после победи в мач за петото място тима на „Тича“ с 6:4.   
Хубавата новина за „Русе“ е, че титулярът Живко Парашкеков стана пръв стрелец на шампионата. Живко, който играе и в първенството на „В“ група като футболист на „Кубрат“, реализира 23 гола. 
Русенският съдия Красимир Василев пък направи бенефис като главен рефер на финалния мач в „Златни пясъци“. Красимир има стаж в „А“ група като страничен арбитър. 
По този повод той бе награден с плакет от комисията по плажен футбол към БФС.  
„Амбицията ни бе да постигнем повече в това първенство, но шансът не беше с нас. Важното е, че ФК „Русе“ е отбор в Топ 5 на българския плажен футбол“, заяви пред „Утро“ Калоян Георгиев, който е сред основателите на ФК „Русе“.