„Дунав 8806“ представя днес новите на открита тренировка

Баскетболистките на „Дунав 8806“ ще проведат днес от първа открита тренировка за феновете. На нея ще бъде направено своеобразно представяне на новите попълнения Биляна Степанович, Юрика Ша Брукс, Дженифър Брандън и Вили Крачолова. Заниманието в залата на комплекс „Дунав“ ще започне в 18 часа.
8 отбора ще участват в новото първенство при жените, съобщиха от федерацията. Това са тимовете на „Дунав 8806“, „Нефтохимик“ /Бургас/, „Хасково“, „Монтана“, НСА, „Септември 97“, „Берое“ /Стара Загора/ и „Левски 2014“. Бройката изглежда прилична на фона с 6-те тима през миналия сезон, но отсега е ясно, че НСА, „Септември“ и новорегистрираният, за да се отърве от дълговете „Левски“, ще играят поддържаща роля и ще падат с разгромни резултати от „Дунав 8806“, „Монтана“, „Хасково“ и „Нефтохимик“. 
Отборът на „Берое“ може би ще поднася спорадични изненади, тъй като в Стара Загора се завърнаха някои опитни баскетболистки начело с игралите преди години в „Дунав 8806“ Катя Кордова и Ани Римпова. На линия в старозагорския отбор ще е и освободената от „Нефтохимик“ Ивелина Вранчева. Старши треньор на тима ще е Тодор Цветанов. 
Дивизията можеше да е в състав и от 10 отбора, но ръководствата на „Черно море“ /Варна/ и „Рилски спортист“ /Самоков/ спестиха подаване на заявки за женските си тимове. Особено изненадваща е реакцията на самоковския клуб, който неизменно поддържаше дамски отбор през последните години.