27-годишният шофьор на буса убиец изписан от болницата

27-годишният шофьор на русенския микробус, който катастрофира в петък на околовръстната магистрала на Берлин и причини смъртта на шестима от пътниците, е изписан от болницата във Франкфурт на Одер.
25-годишният Фердин, който бе много тежко ранен, още е в изкуствена кома след направената му животоспасяваща операция.
Вчера се разбра, че близките на загиналите пет човека от Селеметя са отишли в Берлин да вземат телата на починалите. Бащата на шестата жертва - 15-годишната младоженка Есра, е заминал още в събота.
Както „Утро“ вчера писа, катастрофата е станала в 15 часа на 14 август, след като по магистралата се е образувало задръстване заради аварирал трактор. Шофьорът на буса твърдял пред свои близки, на които се обадил по телефона, че карал със 110 км/час, не видял спрелия камион и се врязал в задната му част. Дясната част на буса буквално е влязла под камиона и това е довело до незабавната смърт на шест човека.
Очаква се днес шофьорът да бъде разпитан, за да се изясни причината за зверския удар. Според разследващи възможностите са две: шофьорът да е бил уморен, тъй като е карал без почивка дълго време, и затова да не е видял навреме, че пред него има спрели коли. Другата възможност е технически дефект, тъй като при такъв зверски удар се предполага, че спирачка изобщо не е удряна, още повече че не се вижда никакъв спирачен път. Знае се само, че в последния момент шофьорът е извъртял волана, за да избегне удара, но безуспешно.