Пет фирми се състезават да доставят мебели на общината

Петима са кандидатите по обществената поръчка за доставка на нови мебели на администрацията. Това стана ясно вчера след публичното отваряне на офертите. 
Първият кандидат е русенската „България мебел“, която е с широк предмет на дейност, а неин управител е Цветелин Цанев. Софийската кооперация „Панда“, която също е с широк предмет на дейност, е друг кандидат по поръчката. Третата фирма, която иска да доставя бъдещото офис оборудване за администрацията, е „Кан Учтехспорт България“. Тя е със седалище Кукорево, община Тунджа, и основно се занимава с производство на мебели и столове. Софийската „Мебел перфект“, която също се занимава с производство на мебели, е четвъртият кандидат по поръчката. Последната фирма, която иска да достави новите мебели на общината, е благоевградската „Перун-ККБ“. Тя е с широк предмет на дейност, а неин управител е Кирил Кирилов.  
Общата стойност на бъдещото офис оборудване за администрацията е 76 560 лева с ДДС, а спечелилата фирма ще има 30 дни, за да изпълни заявките.
Победителят в конкурса ще трябва да достави бюра, столове, шкафове, маси и секции. От новите мебели ще се ползват и второстепенните разпоредители с бюджетни средства, каквито са културните институции, детските градини и ясли.