Галерията обяви новото издание на биеналето на миниатюрата

Художествената галерия обяви новото издание на международното биенале „Изкуството на миниатюрата“, което на всеки две години събира минималистични творби на автори от страната и чужбина. Организатор е РХГ със съдействието на Община Русе, Дружество на художниците, Съюза на българските художници. Тазгодишното биенале ще премине под патронажа на кмета Пламен Стоилов. 
За тема на петото издание е избран слоганът „Пентименто. Умението да коригираш себе си“. В галерията очакват авторите да изпращат своите творби -  живопис, графика, скулптура, рисунка и фотография с размери не по-големи от 110 квадратни сантиметра /а скулптурите не бива да са по-високи от 12 см и по-широки от 10 см/ до 30 октомври. Всеки автор може да участва с 5 работи. 
На 3 ноември ще заседава журито, а победителите ще бъдат обявени на 5 ноември, когато ще бъде подредена и изложба със селекция от изпратените работи. Ще бъде връчена една голяма награда на общината от 1000 лв., пет приза за живопис, графика, скулптура, рисунка и фотография, както и награди на публиката, на СБХ, на културни институции и спонсори. 
Статутът на биеналето и подробна информация се намират на адрес www.ruseartgallery.tk.