Айрин Исметов среща вицешампиона на Европа

Българският боксьор Айрин Исметов ще има за съперник европейския вицешампион от Минск 2013 Димитри Галагот от Молдова. Двамата ще се срещнат във втория кръг на кат. до 64 кг в понеделник вечерта от 41-вия еврошампионат в Самоков.

В първия кръг Айрин почива, а Галагот победи французина Асан Амзил. Молдовецът е един от 7-те медалисти от предишното европейско, което участват и в Самаков.

През юни в Баку Исметов имаше малшанса да се срещне със световния младежки шампион Виктор Петров (Укр) още на старта на Европейските игри и отпадна.

Друг българин – Даниел Асенов (52 кг), пък намери място в материал на сайта на международната федерация АИБА, в който 7 обещаващи млади боксьори споделят очакванията си от европейското.

"Аз съм много млад за мъжките състезания, но след опита ми на Европейските игри в Баку, знам, че в Самоков мога да победя по-големи и по-опитни от мен съперници. Тренирах яко по време на подготовката и очаквам добри резултати с подкрепата на българската публика", заяви Тайсъна.

Макар 18-годишен, той вече има зад гърба си европейска титла за юноши, вицешампион е на континента при младежите, пети на световното за младежи и на младежката олимпиада в Нанджинг 2014. На игрите в Баку пък Асенов бе един от сериозно ощетените ни от съдиите боксьори, които не му дадоха да продължи по-напред от ¼-финал.

Неговият първи мач в Самоков ще е директно във втория кръг, като на 12 август ще боксира срещу победителя от двубоя между Ихор Сопинский (Укр) и Вилиам Танко (Слвк).