Нурие Црънгалова заема мястото на катастрофиралия областен на Разград

Нурие Црънгалова става временно изпълняващ длъжността областен управител на Разград, след като досегашният областен на града катастрофира пиян през нощта срещу сряда.

Днес правителството назначи заместник-областния управител на Разград Нурие Црънгалова за временно изпълняващ длъжността областен управител. Решението на кабинета е прието неприсъствено.

Петър Василев катастрофира тежко в нощта на 4-ти срещу 5-ти август, а в кръвта му бе открито сериозно количество алкохол – 3 промила. Василев катастрофира по пътя от село Самуил към село Хърсово, докато шофирал сам автомобила си "Мерцедес". Той се ударил в дърво, което от силния удар бе отсечено. 45-годишният областен управител е излетял от пътя на десен завой.

Очевидец, който пътувал в автомобил след областния управител, видял катастрофата и подал сигнал. Василев е изваден от екип на Гражданска защита, чрез разрязване на автомобила. Настанен е в разградската МБАЛ с множество травми - счупен десен глезен, лява подбедрица, две счупени ребра, открити рани в областта на краката, гърдите и главата. С комоцио е и трамватичен шок, белият дроб е спукан, което е наложило спешна операция в Разград.

По случая има образувано досъдебно производство в районната прокуратура в Исперих.