Счетоводителка върви по стъпките на убиеца на Сесил /видео/

Смъртта на лъва Сесил шокира света и доведе до множество остри реакции срещу трофейния лов на големи животни, но една жена от Айдахо, САЩ знае на чия страна е.

Сабрина Коргатели, университетски счетоводител от Маккамон, Айдахо, публикува снимки, на които с радост позира с убити от нея животни

и поведението ѝ е сравнимо с това на зъболекаря Уолтър Палмър, който уби Сесил.

На една от снимките Сабрина стои над убит жираф, а надписът гласи: "Ден 2 имам невероятен стар жираф. Какво великолепно животно!! Не бих могла да бъда по-щастлива! Чувството, което изпитах, след като го свалих, няма да го забравя никога!!!"

И въпреки потока от нецензурни и презрителни коментари, обвиняващия в злоупотреба с животни и безсърдечност, тя обещава да продължава, да споделя снимките,

независимо от това какво си мислят тези, които я мразят.

Коргатели има публичен профил в социалната мрежа, на който качва снимките си. Плячката ѝ включва огромен жираф, куду, импала, гну и брадавичесто прасе, като изглежда, че това е само началото.

Стотици хора протестираха срещу действията ѝ на страницата, наричайки я "побъркана" и "позор за човечеството". Сабрина обаче остава равнодушна към техните думи и обещава още подобни публикации.

В телевизионно интервю Коргатели коментира и случая с лъва Сесил: "Мисля, че убийството на Сесил и моят жираф са санали горе-долу по едно и също време. Аз разбрах за лъва на другия ден, след като свалих жирафа.

Когао ловуваме животни всеки ни мисли за коравосърдечни убийци, но ние не сме такива.

Това, че ловуваме животните, не означава, че не ги уважаваме".

Вижте повече във видеото: