„Атака“ ще прави паметник на Левски на кръговото до полицията

Обявяваме от името на партия „Атака“ конкурс за паметник на Апостола на свободата Васил Левски в Русе и в следващите три месеца ще очакваме предложения от творците. Това заяви народният представител от националистическата формация Любомир Владимиров минути след като положи своя венец пред бюста на Левски в двора на училище „Васил Левски“ в Русе.
Изискванията ни са монументът да е внушителен, поне 5 метра височина и да отговаря на всички естетически норми, допълни Владимиров и добави, че специална комисия от специалисти ще оценява предложенията на творците. Според него подходящо би било такъв паметник да се издигне в пространството във вътрешността на кръговото движение до дирекцията на полицията.
В момента в Русе няма паметник на Левски, ако не се брои бюстът на Апостола в двора на училището, което нoси неговото име.
Лично аз приветствам идеята и винаги съм смятал, че в Русе трябва да има паметници на Христо Ботев и Васил Левски, но къде ще бъдат те, ще се реши на обществено обсъждане от Общинския съвет, коментира предложението кметът Пламен Стоилов. Той изрази надеждата си, че от „Атака“ няма да използват точно това като предизборна агитация и ще имат успех в набирането на средства.
Смятам, че няма да имаме проблем с финансите и хората ще откликнат на нашите призиви за участие в дарителска SMS кампания, каза депутатът Владимиров. Той допълни, че от „Атака“ вече имат опит във финансиране на различни патриотични инициативи и това е ставало със заделяне на част от партийната субсидия.